Борцы ОСЕТИИ-АЛАНИИ (новости, турниры, обсуждения)

акцент

Тренер
куда зрелищнее било би ето видео, еслиб не делал стрижку
1063233.jpg

БАКИР

Правление
Команда форума
КРУЗ И РАМОН :bra_vo:

Ждем красивой борьбы от ГОГАЕВА И ТУСКАЕВА!

Кстати на контрольной схватке Азамат выиграл Тамира Гармаева 13-1!)

Миширби

Правление
Команда форума
Тускъаты Азæмæт æмæ Гогаты Георги - Дунейы чемпионтæ!

Ивгъуыд фæлладуадзæн бонты Загребы ацыди Дунейы чемпионат уæгъдибар хъæбысæйхæцтæй æрыгон лæппуты ’хсæн. Уæрæсейы командæйы рæнхъыты хæцыдысты дыууæ ирон богалы.
Тускъаты Азæмæт æмæ Гогаты Георги фæуæлахиз сты сæ ерысгæнæгтыл æмæ рамбылдтой сыгъзæрин майдантæ!

Ерысты фыццаг бон гауызмæ рацыд Гогаты Георгийы æмæ йæ бауромын никæмæн сси йæ бон! Фыццаг æмæ æртыккаг æмбæлдты ныппырх кодта болгайраг Гочевы æмæ ирайнаг Джамшидийы. Иу рад дæр æй нæ бахъуыд дæс æмæ иуæндæс баллы бакусынмæ ацы хæцтыты. Полуфиналы та Георги хæцыд америкаг богалимæ Кайл Снайдеримæ. Снайдер дæр уыд ерысты фавориттæй иу. Фæлæ йын Гогаты лæппу йæ ныфс асаста. 8-1! Георгий фæуæлахиз!
Финалы Георги хæцыд туркагимæ Юнус Зейбекимæ. Зейбекæн дар йæ бон ницы сси. Гогаты Георги рамбылдта 6-1!

Тускъаты лæппу кæрæдзийы фæдыл рамбылдта Роберты Енодаевы Израилæй, манголаг бæгъатыры, туркаджы Барис Кайайы æмæ азербайджанагы Мирджалал Гасан-задейы.
Туркагимæ нæ богалæн рауад тынг цымыдисаг æмбæлд. Райдайæны Азæмæт фехста йæ ныхмæлаууæджы æмæ цыппар баллы бакуыста. Туркаг дæр иу ран нæ лæууыд, æмæ æмбæлды кæронмæ фæразæй и 5-4. Фæлæ рады фауынмæ цалдæр секунды куы баззад, уæд Азæмæтæн сси йæ бон дыууæ баллы рамбулын! 6-5! Тускъаты лæппу финалмæ рацыд!
Финалы Азæмæт хæцыд азербайджанаг хъæбысайхæцагимæ Мирджалал Гасан-задейымæ. Нæ лæппу фыццаг фембылды æмбисы фæстæ хæрд кодта 2-3, фæлæ стæй бакуыста дыууæ баллы æмæ кæронмæ дæр йæ ныхмæлæууæджы сызмæлын нал бауагъта.
Афтæмæй Тускъаты Азæмæт чемпионаты пьедесталы фыццаг къæпхæнмæ схызт!

Арфæтæ кæнæм нæ богæлттæн æмæ бузныг зæгъæм Тедеты Марикæн, Дзукъаты Кахаберæн. Махъоты Æхсарæн æмæ Лалиты Вадимæн, лæппуты кæй бацæттæ кодтой, уымæн.

Источник:
Борцы Алании | Ossetian Wrestling (Ирон богæлтты тыххæй фарс.)

Зубайр

Мастер спорта
Миширби откуда ты берешь такие замысловатые буквы.Дай подсказку,а то я на все гортанные звуки "1" использую.)

Миширби

Правление
Команда форума
Зубайр написал(а):
Миширби откуда ты берешь такие замысловатые буквы.Дай подсказку,а то я на все гортанные звуки "1" использую.)
Я просто скачал с Интернета осетинский алфавит.Уверен,что есть такая же программа чеченского алфавита.Просто надо поискать. Честно говоря,я думал,что эта "1" в сочетании с другими буквами обозначает какую то другую букву.Многие же так пишут.

Зубайр

Мастер спорта
Миширби написал(а):
Честно говоря,я думал,что эта "1" в сочетании с другими буквами обозначает какую то другую букву.Многие же так пишут.
Да,так и есть."К1" допустим читается не как простая "К", а гортанная "К".Также и остальные буквы с этой палочкой.
Я просто хотел придумать красивую букву отдельную для каждого гортанного звука.)

Vasald

Правление
Команда форума
Зубайр написал(а):
Миширби написал(а):
Честно говоря,я думал,что эта "1" в сочетании с другими буквами обозначает какую то другую букву.Многие же так пишут.
Да,так и есть."К1" допустим читается не как простая "К", а гортанная "К".Также и остальные буквы с этой палочкой.
Я просто хотел придумать красивую букву отдельную для каждого гортанного звука.)
у нас для гортанных добавляется твердый знак К - къ - разные буквы

Зубайр

Мастер спорта
Vasald написал(а):
"Къ" у нас произносится тоже гортанно,но звук извлекается в начале гортани,до горла.А "К1" можно точнее определить как горловой звук,он чисто горлом извлекается,

Vasald

Правление
Команда форума
Зубайр написал(а):
Vasald написал(а):
"Къ" у нас произносится тоже гортанно,но звук извлекается в начале гортани,до горла.А "К1" можно точнее определить как горловой звук,он чисто горлом извлекается,
Я не совсем правильно тоже объяснил. Къ- это просто твердое К, а вот хъ и гъ уже гортанные

Soslan808

Мастер спорта
Re: ОСЕТИНЫ/БОРЦЫ ОСЕТИИ

Бакир, Миширби! Салам! Предлагаю сделать полный список всех наших которые едут в Ташкент по странам! Будет очень удобно никого не пропустить! предварительные заявки уже есть на сайте фила!

Сверху